28 d’abril del 2011

"Canviant la mirada de les relacions de parella"

"Hem dic Helena. Sóc estudiant d'educació social. Aquest any he començat tercer amb molta il·lusió; sóc una noia molt aplicada! Visc amb els pares, tot i que tinc ganes de marxar de casa amb uns amics, ser una dona independent. Fa un mes he començat a sortir amb una persona que estudia Educació Física, una mica més gran que jo. M'agrada des del primer moment: per la seva intel·ligència i simpatia, perquè té caràcter, pel seu físic atlètic i , sobretot, perquè està pendent de mi i em fa riure. Tinc tanta sort que s'hagi fixat en mi!"

I jo pregunto: Creus que l'Helena surt amb un noi, o amb una noia?
 

Jo el primer cop que vaig llegir aquest text vaig pensar que l'Helena sortia amb un noi, però i si és una noia? Donem per entès que el cos atlètic és masculí, però també podria ser femení, no? Associem estereotips a un génere perquè pressuposem una dtereminada opció sexual. En el text no hi ha RES que indiqui que l'helena surt amb un noi o una noia. Des de ben petits aprenem les normes i les conductes que s'espera de nosaltres. La família, l'escola, els mitjans de comunicació, són agents de sociabilització que ens ensenyen a comportar-nos per estar adaptats al sistema. L'Helena podria estar sortint amb una noia, però en un primer moment pensem que és un noi. No podríem canviar els esterotips i creences d'aquesta societat dividia en dos géneres?


21 d’abril del 2011

6 dies

Si hi haguéssim nascut fa dos mil anys... però no és així. Els turistes continuen fent fotografies on jo no vaig esmorzar mai i col·lapsen el trànsit de les meravelles d'aquesta ciutat. Hi ha romans vestits amb armadures, però no ens enganyen amb el seu tripijoc de la fotografia de record amb la seva espasa. Hi ha el dilema de: pasta o pizza? El transport públic és...curiós? una merda? un engany? una màfia? Això si, el preu del bitllet senzill a 1 euro! La turistada del segle per no ser menys: una moneda a la Fontana di Trevi i tornaràs a la ciutat, dos monedes i demana un desig. I com sempre, la música acompanya...